Olay mecrasından çıkarılıyor: Provokasyona müsaade etmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ertelenen Süper Kupa maçı öncesinde Riyad’da yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu söyledi. Erdoğan, Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Riyad’da yaşanan gerilim sonrasında muhalefetten gelen açıklamaları ‘istismar siyaseti’ olarak niteledi. Olayın mecrasından çıkarılmak istendiğini vurgulayan Erdoğan satır başları ile şu ifadeleri kullandı:

İSTİSMAR SİYASETİ

Yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü altını çizerek vurgulamak istiyorum. Biz Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Sporun gündelik siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza faydası yoktur. Muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz.

ÖNCE ORTAĞINIZDAN HESAP SORUN

Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir, Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar affınıza sığınarak söylüyorum ‘Siz Atatürk’ün askeri değil itlerisiniz’ diyenlerle elele kolkola yürüyenlerin, bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese tüm insanlık gayet iyi biliyor. CHP ve şürekası ders vermeyi bırakıp, şayet samimiyseler önce bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar.

MİLLETİN İNANCINA KÜFÜR EDİLEMEZ

Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasını hiç bir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa hangi adım atılması gerekiyorsa yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Dünkü hadiselerden dolayı spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum.

Kültürde vesayet sürüyor

AK Parti’nin 21 yılda attığı adımlarla siyasetteki vesayeti bitirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama kültür sanat alanındaki vesayeti sona erdirmekte henüz muvaffak olamadık. İdeolojik akrabalığı referans alan vesayet düzeni kültür sanat camiasında varlığını halen sürdürüyor.” dedi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

KATİLLERE TOZ KONDURMAZLAR

Türkiye’ye dair pekçok tartışmada bu zihniyetin tarafgir ve karanlık yüzüne şahit oluyoruz. Sırf kendi dünya görüşünden olduğu için katillere, tacizcilere, ülke ve millet düşmanlarına leke kondurmuyorlar. Lafa gelince demokrasiyi kimseye bırakmazlar. 27 Mayıs ve 28 Şubat darbecilerini alkışlamaktan da geri durmazlar. Başörtüsü yasağını savunmakta hiçbir beis görmezler. Sürekli barış, yaşamdan, bir arada yaşamaktan bahsederler ama bölücü terör örgütünün kalemşörlüğünü yapmaktan gocunmazlar. İnsan haklarında mangalda kül bırakmazlar ama İsrail vahşeti karşısında çıkıp bir kelime etmezler. Hatta Hamas bahanesiyle İsrail’in devlet terörünü günümümüzün Führer’i Netanyahu’nun soykırım politikasını meşrulaştırmaya çalışırlar.

BATI’NIN LEJYONERLERİ

Nerede Türkiye’ye ve Türk milletine karşı eylem hazırlığı varsa bunları tekmili birden ön safta bulursunuz. Son dönemde artan pervasızlığı, ülkemizin kültür, sanat, spor ve medya camiasında kurdukları ahbap çavuş düzeninin artık dağılmaya başladığının işaretleri olarak değerlendiriyoruz. Son 21 yılımızı burada yaşadığı halde bize Paris’ten, Londra’dan, Washington’dan, hatta Kandil ve Pansilvanya’dan seslenen Batının gönüllü lejyonerleriyle mücadeleyle geçirdik. İnşallah bu mücadeleden zaferle çıkacağız. Türkiye’nin kültür ve sanat iklimi mutlaka hak ettiği seviyelere ulaşacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir