Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Zigana Dağı’ndaki Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Uzun Çift Tüplü Tüneli 3 Mayıs 2023’te Açıldı

Zigana Dağı’nın eteğinde, dünyanın üçüncü, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 3 Mayıs 2023’te ulaşıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Zigana Tüneli’nin, 2 yılda 3 milyon 490 bin aracın kullandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, tünelin 14,5 kilometrelik uzunluğuna ve bağlantı yollarıyla 15,1 kilometreye ulaşan boyutuna dikkat çekerek, “Zigana Tüneli, 8 kilometre kısalan güzergahta seyahat süresini otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azalttı.” açıklamasında bulundu.

Tünelin yapımında %100 yerli ve milli kaynakların kullanıldığını vurgulayan Uraloğlu, “Zigana Tüneli ve bağlantı yolları sayesinde Karadeniz sahil kesimindeki yerleşim bölgeleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafik akışını kesintisiz hale getirdik. Bu proje, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkanı sunuyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Uluslararası Yol Federasyonu tarafından “yapım metodolojisi” kategorisinde en iyi proje seçilen Zigana Tüneli’nin, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemleri ortadan kaldırarak sürücülere daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirtti. Aynı zamanda tünelin, 2 yılda 245 milyon lira zaman ve 256 milyon lira akaryakıt tasarrufu yapılmasını sağladığını ve 15 bin ton emisyon azaltımına yardımcı olduğunu ifade etti.

Related Posts

Emtia piyasalarında Fed, Çin ve arz endişesi

Emtia piyasalarında, ABD ile Çin arasında gümrük tarifeleri konusunda müzakere umutlarının güçlenmesi ve ABD’de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisi etkili olurken, piyasalar haftayı karışık bir seyirle tamamladı.

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar don felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bayraktar “65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi” dedi.

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir