Türkiye’nin ünlü dönercisi iflasın eşiğinde: Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa’nın Lezzet Durağı Yusuf Et Çelik Döner, Konkordato Talebinde Bulundu

Bursa’nın sevilen döner zincirlerinden biri olan Yusuf Et Çelik Döner, mali zorluklarla boğuşurken konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme kararıyla birlikte şirket için üç aylık geçici mühlet süreci başladı.

Yıllardır Bursa’da lezzet tutkunlarına hizmet veren Yusuf Et Çelik Döner, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek geçici mühlet kararı aldı ve 18 Nisan 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle şirketin işlerine ara verildi.

Yapılan Başvuru Şirketin Geleceğini Belirsiz Kılıyor

Şimdi gözler, Yusuf Et Çelik Döner’in geleceğine yönelik atılacak adımlara çevrildi. Bazı şubelerin kapatılması olasılığı konuşulurken, şirketin faaliyetlerine devam edip edemeyeceği, geçici mühlet sonunda netlik kazanacak. Şirketin mali yapısını düzenlemesi ve alacaklılarla uzlaşması bekleniyor.

Mahkeme Tarafından Alınan Kısıtlamalar

gzt.com’da paylaşılan habere göre, mahkeme sürecinde şirket ve ortaklarının mallarının devri yasaklandı. Ayrıca rehin verme, kefil olma ve eşya devri gibi işlemler mahkeme izni olmadan gerçekleştirilemeyecek.

Haciz ve Takip İşlemleri Askıya Alındı

İcra ve İflas Kanunu kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda, Yusuf Et Çelik Döner’e yönelik yapılan haciz, icra ve muhafaza işlemleri durduruldu. Kamu Alacakları Kanunu kapsamındaki tahsilat işlemleri de geçici olarak durduruldu. Yeni bir icra takibi başlatılamayacak.

Alacaklılara Yedi Günlük İtiraz Hakkı

Mahkeme kararı gereği, şirkete alacaklı olan kişi ve kurumlara yasal süreç içerisinde itiraz etme hakkı tanındı. İtirazın geçerli olabilmesi için somut delillerle desteklenmesi gerekiyor.

Yusuf Et Çelik Döner’in içinde bulunduğu geçici mühlet süreci, şirketin geleceği ve alacaklıların hakları açısından oldukça kritik. Önümüzdeki üç ay içerisinde yapılacak değerlendirmeler, şirketin geleceğini belirleyecek adımlar için belirleyici olacak.

Related Posts

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

Enerji ithalatı faturası martta arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Fındık üreticisine ‘küllenme’ uyarısı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilerin külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini, hastalık belirtileri görülür görülmez kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini söyledi.

Çelik binalar depreme dayanıklılığı ve hızlı inşa edilebilmesiyle öne çıkıyor

İstanbul’da meydana gelen son depremlerin ardından sürdürülebilir ve düşük maliyetli olması ve daha hızlı inşa edilmesi sebebiyle çelik yapılar tekrar gündeme geldi.

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Tarıma yön verecek üç bin strateji

Tarım ve orman sektörünün gelecek 10 yıllarına yön verecek 4. Tarım Orman Şûrası dün başladı. 30 Nisan’da sona erecek şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde açıklanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir