SPX, DXY, BTC ve 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri

Başta SPX ve DXY olmak üzere Bitcoin ve yedi altcoin için al-sat seviyelerine bakıyoruz. S&P 500 toparlanmaya çalışıyor. Ancak Bitcoin ve belirli altcoinler kendi direnç seviyelerinin üzerine çıkmakta zorlanıyor. CoinGlass verilerine göre Bitcoin Ağustos ayında yaklaşık %11 oranında değer kaybetti. Buna göre 2022 yılının aynı ayında görülen %13,88’lik düşüşün gerisinde kaldı. Eylül ayı için de tablo pek parlak görünmüyor. Tarih, 2017’den bu yana her yıl Bitcoin Eylül ayında gerilediğini gösteriyor.

Kötümser duygular

Bloomberg Intelligence kıdemli makro stratejisti Mike McGlone Bitcoin konusunda daha da kötümser. McGlone, “küresel ekonomik sıfırlanma” durumunda Bitcoin’in 10.000 dolara kadar düşebileceği uyarısı yapıyor.

Analistler Bitcoin ve altcoin dünyası için hem yükseliş hem de düşüş hedefleri veriyor. Ancak, büyük yatırımlar yapmadan önce fiyatın aralıktan çıkmasını beklemek daha iyi. Tipik olarak, düşük volatilite döneminden sonra volatilite artıyor. Ancak kırılmanın yönünü kesin olarak tahmin etmek zor.

S&P 500 Endeksi fiyat analizi

Altcoin projelerine bakmadan önce S&P 500 Endeksi (SPX) 24 Ağustos’ta hareketli ortalamalardan aşağı döndü. Ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi.

Boğalar 25 Ağustos’taki toparlanmanın ardından alım baskısını sürdürdü. Ayrıca endeksi hareketli ortalamalara geri itti. Alıcıların bu engeli aşması halinde endeks 4.607 ile 4.650 arasındaki genel direnç bölgesine yükselecek. Bu bölge muhtemelen boğalar ve ayılar arasında zorlu bir mücadeleye sahne olacak. Fiyat bir kez daha hareketli ortalamalardan aşağı dönerse, ayıların seviyeyi şiddetle savunduğunu gösterecektir. Parite daha sonra 4.325’teki çok önemli desteğe kayabilir. Bu seviye aşağı kırılırsa, endeks düşüş eğilimli bir baş ve omuz formasyonunu tamamlayacak. Bu da formasyon hedefi olan 4.043’e doğru bir düzeltme başlatacak.

ABD Dolar Endeksi fiyat analizi

Boğalar 22 Ağustos’ta ABD Dolar Endeksi’ni (DXY) düşüş trendi çizgisinin üzerine taşıdılar. Buna göre düzeltmenin yakın vadede sona erebileceğinin sinyalini verdiler.

Ayılar 23 Ağustos’ta fiyatı bu seviyenin altına çekmeye çalıştı. Ancak boğalar yerlerinde kaldı. Bu da boğaların düşüş trendi çizgisini başarılı bir şekilde desteğe çevirdiğini gösteriyor. Boğalar bir sonraki denemelerinde fiyatı 106 seviyesine çekmeye çalışacak. 103’te yükselen 20 günlük üssel hareketli ortalama (EMA) ve aşırı alım bölgesine yakın göreli güç endeksi (RSI) alıcılar için bir avantaja işaret ediyor. Ayılar geri dönüş yapmak istiyorsa, fiyatı hızlı bir şekilde düşüş trendi çizgisinin altına çekmeleri gerekecek. Bunu yaparlarsa, endeks 102 olan 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) kayabilir.

Bitcoin al-sat seviyeleri

Bitcoin 24.800 dolar ile 26.833 dolar arasındaki aralıkta işlem görmeye devam ediyor. Bu nedenle boğalar ve ayılar büyük bahisler oynamıyor.

Aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve aşırı satım bölgesindeki RSI, ayıların komutada olduğunu gösteriyor. Ancak, boğaların 24.800 dolar seviyesini güçlü bir şekilde savunması muhtemel. Bu nedenle satıcılar aşağı yönlü hareketi sürdürmekte zorlanacak. Fiyat destekten geri dönerse, BTC/USDT kurunun konsolidasyonuna bir süre daha devam edebileceğini gösterecek. Yukarı yönde, 26.833 doların üzerindeki bir ralli ilk güç işareti olacaktır. Bu, fiyatı 50 günlük SMA’ya (28.806 dolara) ve daha sonra 30.000 dolara çıkaracak. Aksine, 24.800 dolar desteğinin altında bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin bir sonraki ayağını 20.000 dolara doğru başlatacak.

Altcoin Ethereum için al-sat seviyeleri

Kripto para dünyasında önde gelen altcoin Ethereum ayıların satış baskısını sürdürdüğünü gösteren 1.626 dolarlık önemli desteğin yakınında işlem görüyor.

Boğaların güçlü bir toparlanma başlatamaması, 1.626 doların altına inme riskini artırıyor. Böyle bir durumda altcoin ETH/USDT kuru 1.550 dolara kadar düşecek. Bu seviye boğalar tarafından sağlam alımları çekecek. Fiyat bu seviyeden yukarı döner ancak 1.626 dolardan aşağı dönerse, ayıların seviyeyi dirence çevirdiğine işaret edecek. Bu da 1.368 dolara doğru bir düşüş aşaması başlatacak. Boğaların bir geri dönüş sinyali vermek için fiyatı 20 günlük EMA’nın (1.716 doların) üzerine çekmesi gerekecek.

Altcoin BNB için al-sat seviyeleri

Altcoin BNB’de geri çekilmenin 220 dolarlık seviyede satışla karşılaşması, ayıların seviyeyi dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor.

Boğaların lehine olan küçük bir olumlu nokta, 220 dolardan çok fazla vazgeçmemiş olmalarıdır. Bu da alıcıların baskıyı sürdürdüğünü gösteriyor. Boğaların direnç çizgisine doğru bir rahatlama rallisi başlatmak için 20 günlük EMA’daki (223 dolar) bariyerin üstesinden gelmesi gerekecek. Bu seviye yine ayıların güçlü satışlarına tanık olacak. Aşağı yönde ilk destek 213 dolar seviyesi. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması halinde altcoin BNB/USDT kuru 200 dolardaki psikolojik desteğe kadar gerileyecek. Bu seviyenin altında bir kırılma, düşüşü 183 dolarlık bir sonraki ana desteğe kadar uzatacak.

Altcoin XRP için al-sat seviyeleri

Boğaların altcoin XRP’yi 0,56 doların üzerine taşımadaki başarısızlığı söz konusu. Buna göre bu durum daha yüksek seviyelerde talep eksikliğine işaret ediyor.

0,50$’lık zayıf sıçrama ayıların agresif satışlarını çekebilir. Eğer 0,50$’lık destek ortadan kalkarsa, altcoin XRP/USDT kuru 0,41 dolarlık önemli desteğe düşecek. Bu seviye boğaların güçlü alımlarına tanık olacak. Fiyat bu destekten toparlanırsa, paritenin birkaç gün daha 0,41 ila 0,56 dolar arasında salınabileceğini gösterecek. Tersine, fiyat yükselir ve 0,56 doların üzerine çıkarsa, sürekli bir toparlanmanın başladığını gösterecek. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (0,64 dolara) tırmanacak.

Cardano al-sat seviyeleri

Altcoin Cardano son birkaç gündür 0,24 dolar ile 0,28 dolar arasındaki dar aralıkta salınıyor. Bu, boğaların desteğin yakınında satın aldığını ve ayıların direnç seviyesinde satış yaptığını gösteriyor.

Alıcılar fiyatı 0,28 dolarlık genel direncin üzerine çıkarırsa, altcoin ADA/USDT kuru 50 günlük SMA’ya (0,29 dolara) doğru bir ralli başlatacak. Bu seviye bir engel teşkil edebilir ancak aşılması halinde parite 0,34 dolara kadar yükselecek. Ayıların başka planları olması muhtemel. Genel direnci savunmaya çalışacaklar. Ayrıca fiyatı 0,24 dolarlık aralığın desteğine çekecekler. Bu seviye kırılırsa, parite 0,22 dolara ve sonunda 0,20 dolara düşecek.

Altcoin Dogecoin al-sat seviyeleri

Altcoin Dogecoin son birkaç gündür 0,06 dolarlık güçlü destek ile 20 günlük EMA (0,07 dolar) arasında işlem görüyor.

20 günlük EMA aşağı eğimli ve RSI negatif bölgede. Bu da ayıların avantajlı olduğunu gösteriyor. Satıcılar fiyatı 0,06 doların altına çekmeye ve pozisyonlarını daha da güçlendirmeye çalışacak. Boğalar için zaman azalma sürecinde. Bir toparlanma başlatmak istiyorlarsa, fiyatı hızlı bir şekilde 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaları gerekecek. Bunu yaparlarsa, altcoin DOGE/USDT kuru 50 günlük SMA’ya (0,07 dolara) yükselecek. Ardından 0,08 dolara sıçrayacak.

Altcoin Solana al-sat seviyeleri

Altcoin Solana kademeli olarak düşüyor. Bu da ayıların her küçük rahatlama rallisine atladığını gösteriyor.

Altcoin SOL/USDT paritesi 22 Ağustos gün içi en düşük seviyesi olan 19,35 dolara kadar düşecek. Bu seviyeye inilirse, satışlar yoğunlaşacak. Ayrıca parite 18 dolara ve nihayetinde 15,60 dolarlık bir sonraki ana desteğe düşecek. Bu varsayımın aksine, fiyat yükselir ve 22,30 doların üzerine çıkarsa, daha düşük seviyelerde sağlam bir alım olduğunu gösterecek. Parite önce 50 günlük SMA’ya (23,61 dolara) ve ardından 26 dolarlık güçlü dirence yükselecek.

Polkadot al-sat seviyeleri

Boğalar altcoin Polkadot’u itip kakmaya çalışıyor. Altcoin DOT 20 günlük EMA’daki (4,64 dolar) genel direncin üzerinde yer alıyor. Ancak ayıların sert direnciyle karşılaşmaları muhtemel.

Fiyat 20 günlük EMA’dan aşağı dönerse, duyarlılığın olumsuz kaldığını ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterecek. Bu da önemli desteğin 4,22 dolarda yeniden test edilmesi olasılığını artıracak. Bu destek kırılırsa, altcoin DOT/USDT kuru 4 dolara ve daha sonra 3,88 dolara düşecek. Öte yandan, alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, 5 dolarlık kırılma seviyesine daha güçlü bir rahatlama rallisinin başladığını gösterecek. Kriptokoin.com olarak baktığımızda bu seviye ayılar tarafından satışları çekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir