Sömestr ara tatili 1 aya uzatılıyor! Öğrenciler yaşadı!

Eğitim sisteminde önemli bir eşikteyiz. Pandemi sonrası dönemde eğitim sektöründeki pek çok unsur değişti. Nitekim önümüzdeki süreçte de tatil dönemleri tarafında farklı düzenlemeler söz konusu olacak. Peki öğrencileri neler bekliyor? Hemen açıklayalım.

Bilindiği üzere ülkemizde 15 günlük sömestr tatili ve 3 aylık yaz tatili uygulaması mevcuttu. Fakat bu uygulama değişti.

Yaz tatilinden 15 gün kesilerek hem ilk dönem, hem de ikinci döneme ilk sınavların peşine 1’er haftalık bir tatil eklemesi yapıldı.

Güncel sistemde öğrenciler birinci dönemde sınavlar sonrasında 1 hafta, ikinci sınavlar sonrasında 15 gün, 2. Dönemde yine birinci sınavlar sonrasında 1 hafta ve son sınavlar sonrasında da 2.5 aylık yaz tatiline çıkıyorlar. Lakin bu durum değişecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk sınavlar sonrasındaki ara tatillerin kaldırılması için bir anket yapıldı. Bu ankete genel çoğunluk tatilin kalması yönünde oy verdi.

Fakat son kulis dedikodularına göre önümüzdeki süreçte ara tatillerin kaldırılması büyük olasılık. Peki bu tatiller ne zamana eklenecek? Yaz tatiline mi yoksa sömestr tatiline mi?

İddialara göre kaldırılan ara tatiller sömestr tatiline eklenecek. Böylece sömestr tatili 1 aya uzatılacak. Aynı zamanda havaların en soğuk olduğu dönemlerde öğrencilerin evlerinde kalması da sağlanmış olacak.

Bu düzenleme mantıklı görünüyor. Keza en fazla kar tatili de ara dönemde oluyordu. Böylece kar tatilleri de sömestr tatiline dahil edilmiş gibi olacak. Yine de resmi açıklama gelene kadar beklemedeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir