Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş Kıymetli Maden İthalatında Yeni Düzenlemeler Yapıldı

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında kullanılan ödeme yöntemlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Yetkiler Verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme şekillerine göre ithalatını düzenleme yetkisine sahip oldu. Bu yetki daha önce sadece işlenmemiş madenleri kapsarken, artık işlenmiş ürünleri de içine almaktadır.

Altın fiyatlarında güne düşüşle başladı! İşte güncel rakamlar (09 Temmuz 2025)

Altın İthalatına Özel Düzenlemeler

Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğe göre, işlenmiş kıymetli madenler artık “peşin”, “mal mukabili”, “vadeli akreditifli”, “kabul kredili”, “vesaik mukabili” ve “bedelsiz” ödeme yöntemleriyle ithal edilebilecek.

Ancak 31 Aralık 2026 tarihine kadar işlenmiş altının ithalatı sadece “mal mukabili”, “vadeli akreditifli” ve “kabul kredili” ödeme yöntemleriyle yapılacak. “Bedelsiz” ithalat ise sadece Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre mümkün olacaktır.

Altın kaçakçılarına karşı önlemler artırılacak: İhbar edenlere ödül verilecek

Gümrük Beyannamesi Zorunluluğu

Düzenlemeden önce ödemesi tamamlanmış işlenmiş altının ithalatı için, gümrük beyannamesinin 60 gün içinde tescil edilmesi gerekmektedir. Bu şartın yerine getirilmesi halinde belirlenen tüm ödeme yöntemleri geçerli olacaktır. Yeni düzenleme, yayımlandığı tebliğe göre yarından itibaren yürürlüğe girecektir.

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.

Mevduat sahiplerine kötü sürpriz! 1 milyon liranın getirisi eridi

Mevduatla ya da yatırım fonlarıyla kazanç sağlamak isteyen vatandaşlar için tablo değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte, faiz gelirlerinden kesilen stopaj oranı artırıldı. Bu artış, yatırımcının net kazancını doğrudan etkiliyor. Artık bankaya yatırılan 1 milyon lira, 32 gün sonunda eskisi kadar kazandırmıyor.