Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Ticaret Bakanlığı Artık Yurtdışı E-Ticaret Platformlarından Temsilcilik Talep Ediyor

Son zamanlarda yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları gündemdeydi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuyla ilgili artık zorunluluk getirileceğini duyurdu. Ürün Güvenliği Haftası Açılış Konferansı’nda Bakan Bolat, ürün güvenliği alanında yapay zekâ temelli denetim süreçlerinin devreye alınacağını belirtti. Bolat, ürün güvenliğinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak yeni zorunlulukların duyurusunu yaptı.

TAREKS Yenileniyor: Yapay Zekâ Destekli Denetim Sistemi Geliyor

Bakan Bolat, Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden bugüne kadar 49 milyar ürünün denetlendiğini ve 424 milyon uygunsuz ürünün ülkeye girişinin engellendiğini açıkladı. Aynı dönemde, iç piyasada 708 milyon uygunsuz ürün tespit edildiğini belirten Bolat, sistemin yenilendiğini ve yapay zekâ tabanlı risk analiz modeline geçildiğini duyurdu.

E-Ticarette Proaktif Denetim Başlıyor

Bu yılki Ürün Güvenliği Haftası teması olarak “e-Ticaret Ürün Güvenliği” belirlenirken, Bakan Bolat e-ticarette yeni bir dönemin başladığını açıkladı. Bolat, yapay zekâ destekli proaktif denetim yaklaşımının hayata geçirileceğini ve vatandaşların çevrim içi alışverişte güvenle ürün alabilmesinin sağlanacağını belirtti.

Ticarette Teknik Engeller Artık Takipte

Bolat, yeniden yapılandırılan “Ticarette Teknik Engeller Platformu”nun ihracatçılara büyük kolaylık sağlayacağını belirtti. Platform sayesinde tüm ülkelerdeki teknik engeller tek noktadan görülebilecek ve Türk ihracatçılar hedef pazarlara daha etkili şekilde hazırlanabilecek.

AB’den Destek ve İş Birliği Vurgusu

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas, yapay zekâ ve dijital çözümlerin önemine değinerek, AB’nin Türkiye ile iş birliğini artırma kararlılığında olduğunu söyledi. Vilcinskas, projenin ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Ürün Güvenliği, Sürdürülebilir Kalkınmanın Anahtarı

Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Hakkı Karabörklü, ürün güvenliğinin ticari, çevresel ve toplumsal bir önem taşıdığını belirterek, denetimlerin sürdürülebilir kalkınmaya doğrudan katkı sunduğunu ifade etti.

Related Posts

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.

Mevduat sahiplerine kötü sürpriz! 1 milyon liranın getirisi eridi

Mevduatla ya da yatırım fonlarıyla kazanç sağlamak isteyen vatandaşlar için tablo değişti. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla birlikte, faiz gelirlerinden kesilen stopaj oranı artırıldı. Bu artış, yatırımcının net kazancını doğrudan etkiliyor. Artık bankaya yatırılan 1 milyon lira, 32 gün sonunda eskisi kadar kazandırmıyor.