Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak

Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil mercimek, kansızlık gibi sağlık sorunlarına iyi gelen harika bir besindir. Ancak yanlış saklama koşulları nedeniyle nemlenebilir ve böceklenebilir. Peki, mercimeklerinizin bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlamak için ne yapmalıyız?

Yeşil mercimek ve diğer bakliyatlar nemli ortamlarda bozulmaya ve böceklenmeye daha yatkındır. Mercimeklerinizi mutfak dolaplarının alt kısımlarında, lavabo altlarında veya sıcaklık değişimine açık yerlerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Yeşil mercimeği saklarken en büyük hatalardan biri açıkta bırakmanız olabilir. Açıkta bırakılan bakliyatlar zamanla havadaki nemi çeker ve böceklenmeye davetiye çıkarır. Bunun yerine, hava geçirmeyen kapaklı saklama kapları veya cam kavanozlar kullanarak mercimeğin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güneş ışığı, bakliyatların içindeki yağların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, mercimekleri direkt güneş ışığı almayan bir dolapta saklamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca cam kavanoz kullanımı bu tür bakliyatlar için tavsiye edilir. Plastik kaplar zamanla hava sızdırabilirken, cam kavanozlar daha sağlıklı ve dayanıklıdır.

Doğal böcek kovucular arasında en çok bilinen yöntemlerden biri de defne yaprağı ve sarımsak eklemenizdir. Bu sayede böceklerin mercimeklerden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Böceklenmeyi önlemenin en pratik yollarından biri de bakliyatların içine bir miktar tuz serpmenizdir.

Tuz, bakliyatlar arasında bir koruyucu bariyer oluşturur ve böceklerin üremesini engeller. Ancak tuz oranını fazla kaçırmamaya dikkat edin ki mercimeklerin tadında bir değişiklik olmasın. Bununla birlikte dikkat edebileceğiniz farklı tüyolar da mevcut. Örneğin yeni aldığınız yeşil mercimekleri önce bir gün boyunca derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Bu işlem, içinde olabilecek böcek yumurtalarının ölmesini sağlar.

Eğer elinizde uzun süredir duran mercimek varsa, önce eski mercimekleri tüketmeye özen gösterin ve yeni aldıklarınızı ayrı bir kavanozda saklayın. Doğru saklama yöntemleriyle israfı önleyebilir ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Related Posts

Ukrayna Rus eğitim uçağını vurduğunu duyurdu

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) Rusya’nın Krasnodar bölgesinde bulunan Armavir Askeri Eğitim Havaalanı’ndaki Rus Su-27UB tipi bir eğitim uçağının imha edildiğini iddia etti.

Marketteki ıspanaklar toplatılıyor! Sakın tüketmeyin

Fransa’da satılan ıspanak torbalarında cam, plastik ve metal gibi yabancı maddelere rastlanma riski nedeniyle ürünler piyasadan toplatılıyor. Uzmanlar, ciddi sağlık riski taşıyan bu partilerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Savaş çanları bu sefer Asya’da çalıyor! Füze sistemleri devreye girdi, savaş uçakları hazır bekliyor

Dünyanın gözü Orta Doğu ve Ukrayna-Rusya hattındaki gelişmelere çevrilmişken, Güneydoğu Asya’da Tayland ile Kamboçya arasında yeni bir savaş patlak verdi. Sınır bölgesinde çıkan çatışmalar kısa sürede geniş çaplı bir silahlı mücadeleye dönüştü …

Samsun’da tamir etmeye çalıştığı ot biçme makinesinin altında kalan işçi öldü

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde üzerine ot biçme makinesi düşen kişi hayatını kaybetti. Arslan, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haciz işlemi sırasında avukata silahlı saldırı: Tutuklandı

Ankara’nın Sincan ilçesinde 4 gün önce haciz işlemi sırasında Avukat Doğan Polat’ı (28) tabancayla vurarak yaraladıktan sonra kaçan Halim Hakan Ş. (47), polis ekiplerince yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Genç Girişimci Tarhana Festivali’nde

Gediz Tarhana Festivali’nde 12 yaşındaki Vesile Akyün takı satışıyla dikkat çekiyor.